Американската боксьорка Вирджиния Фукс бе оневинена, след като бе хваната със забранени субстанции в една от допинг пробите си. 32-годишната бронзова медалистка от световното първенство в Ню Делхи през 2019 година обясни, че наличието на вещества от забранения списък в организма ѝ е станало посредством сексуален контакт с приятеля ѝ

Антидопинговата агенция на САЩ проведе разследване, след което обяви, че това наистина е така. Гаджето на Фукс е приемал предписани лекарства, в които е имало въпросните две субстанции. Фукс е дала положителна проба на 13 февруари тази година.

 "Вярваме, че този случай, а и други подобни, не трябва да бъдат считани за нарушаване на правата. Включително и такива със замърсено месо или лекарства, предписани от лекар", коментираха от американската антидопингова агенция.

Така Фукс ще продължи да преследва целта си - класиране за олимпийските игри в Токио догодина. Ако не бе оправдана, тя вероятно щеше да бъде наказана за период от четири години.

Най-скорошният подобен случай е от 2017 година, когато лекоатлетката Аджий Уилсън бе оневинена след наличие на анаболи в пробата ѝ, които обаче са попаднали там посредством консумацията на заразено телешко месо.