Легендарната вратарка на женския тим на САЩ - Хоуп Соло, която е и сред най-известните футболистки в историята изобщо и добре познат сексимвол в спорта, коментира актуалната тема с колениченето, както и съотборничката си Меган Рапино.

Соло приключи с националния тим на САЩ преди 5 години, а повод да бъде потърсена бях туитовете на Доналд Тръмп, че левите активисти, загрижените мрънкачи и дамата с розовата коса са лишили САЩ от злато в женския футбол.

Както добре знаем, женският тим на САЩ бе хегемон на олимпийските игри, но този път остана само с бронз. А лицето на този тим е Меган Рапино, наречена от Тръмп "дамата с розовата коса". Футболистка, по известна с изявите и каузите си извън терена, а не с играта си.

40-годишната бивша вратарка Хоуп Соло винаги е заемала по-умерена позиция в тези спорове. Нейният отказ на няколко пъти да заема категорична позиция дори й навлече противници, а именно заради това смятана за секссимвол на футбола американка имаше какво да разкаже.

"Виждам непрестанните дебати около това коленичене. В крайна сметка знам, че дори и повечето хора, които не го правят, също са против дискриминацията, просто не е това начинът да го покажат.

Аз живея в дълбокия юг. Районът е консервативен, имам приятели и от двете страни и виждам как цялата ситуация с колениченето ги разделя.

Радвам се, че вече не звучи химна преди мачовете ни, защото той ще създаде проблем. Различни позиции, различни решения и разединение.

Виждала съм Меган Рапино да крещи, тормози и едва ли не принуждава наши съотборници да коленичат пред мач.

Тя наистина вярва страстно в своята позиция и иска да изрази нещо по този начин. Но също така всеки друг американец има своето право да изразява, или да не изразява дадена позиция.

Не искам да я съдя, но тя е под светлините на прожекторите и се е заела с толкова много политически каузи. В крайна сметка нашата единствена и основна цел на този етап като футболистки, е да печелим", сподели Соло.

Снимка: Getty images