Швейцарският нападател Бреел Емболо, който вероятно ще тормози българските бранители по време на световните квалификации през март, се забърка в сериозен скандал.

Той бе хванат да бяга през покрива на сграда, в която полицията е пристигнала да прекъсне незаконно парти, на което са присъствали над 20 души.

Случката с нападателя на Борусия (Мьонхенгладбах) се е разиграла в град Есен. На този етап обаче срещу Емболо не са предприети никакви действия от полицията, а единствено са му взети данните.

Причината е, че той не бе заловен на партито, а в намиращ се в съседната сграда апартамент, до който е стигнал през покрива.

Роденият в Камерун швейцарски национал отрича да е бил на партито, макар да не дава обяснение какво е правил на покрива между двете сгради при пристигането на органите на реда.

"В неделя вечер, след мача срещу Щутгарт отидох на вечеря с приятел. При сегашните обстоятелства това беше грешка. Останалото е невярна информация. Апартаментът, в който бях беше близо до място, където се провеждаше парти, но аз не съм бил на него", написа той в Инстаграм.