Освен да чупи рекорди и да колекционира медали, норвежецът Якоб Ингебритсен доказа, че го бива и да пие бира.

Само няколко дни, след като счупи рекорда на неолимпийската дисциплина 2000 метра, олимпийският първенец на 1500 метра и двукратен световен шампион на 5000 метра, трябваше да бъде главният герой в своето ергенско парти.

Явно ергенските партита на професионалните бегачи излизат от познатото клише със стриптийз клубове, защото Ингебритсен и приятелите му се позабавляваха с "бирена миля".

За тези, които не знаят, "бирената миля" е състезание с дължина от 1,6 километра, разделено на четири обиколки от по 400 метра. Условието е, че не можеш да започнеш обиколка без да изпиеш 330 милилитра бира преди това.

Накрая се оказва, че трябва да бягаш с над литър бира в корема си, което не е особено приятно.

Но Ингебритсен доказа, че го бива и в това начинание, защото от появилите се кадри в социалните мрежи, той доста бързо пие бутилките с бира преди всяка обиколка, а цялата "бирена миля" му отнела малко над 5 минути.

Това всъщност е доста добро време за първи опит, особено, когато го правиш по време на ергенското си парти.

Рекордът в дисциплината бе поставен преди две години от канадеца Кори Белимор, който в официално състезание в дисциплината, каквито се провеждат отвъд океана, успя да направи време от 4:28 минути.

А след изтеклите кадри, Белимор официално предизвика олимпийския шампион Ингебритсен на дуел.

Ясно е, че норвежецът е доста по-бърз, но може ли да поглъща бирите със скоростта на Белимор?

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО