Десетки хиляди руснаци излязоха на протест в подкрепа на Алексей Навални през уикенда в Москва. Опозиционерът на властта се радва на сериозна подкрепа, но полицията не се посвени да арестува наред участниците в проявата, като първоначално от руската столица долетя странна информация - че един от закопчаните е Даниел Агер.

Какво пък прави бившият датски национал и защитник на Ливърпул на протест в Русия? Малко след това ситуацията бе изяснена, като стана ясно, че действително е арестуван човек с такова име. Но той не е онзи Даниел Агер, който игра на “Анфийлд” години наред и се превърна в любимец на червената част на Ливърпул.

Задържаният е руски гражданин от село Ташла в област Оренбург, който по рождение се е казвал Дмитрий Кендел, но през 2009 година официално сменя името си на Даниел Агер. Руският Агер е обвинен в участие в неразрешен митинг, който е довел до промяна във функционирането на транспорта и социалната инфраструктура.

Освен това той е заплашен с глоба от 10 до 20 хиляди рубли (между 100 и 200 евро), общественополезен труд, както и арест до 15 дни.

“Да, казвам се Даниел Агер. Бях на този митинг, бивш футболист съм, играх футбол в центъра на Москва, защото това е мое гражданско право”, заяви странният герой, след което обяви датския Даниел Агер за “измамник”.  

Оригиналният Дани Агер пък успокои феновете, че не е арестуван и се намира в Испания, но вече със сигурност знае, че има повече от един човек с това име.