Английската футболна звезда Дейвид Бекъм, ще се превърна в един от малцината имали честта да получат специалната награда на Президента на УЕФА.

Тя се присъжда на заслужили футболисти, демонстрирали професионализъм и майсторство, спомогнали за популяризирането на играта и представянето й в най-добър блясък.

Бившият английски национал ще получи отличието по-късно през годината на специална церемония в Монако, като ще се превърне в 18-ия играч носител на наградата и третият англичанин.

Сънародниците му, които са били удостоявани с тази чест са сър Боби Робсън и сър Боби Чарлтън, а през миналата година тя бе присъдена на Франческо Тоти.

Останалите играчи, имали честта да бъдат удостоени с отличието са Йохан Кройф, Франц Бекенбауер, Алфредо Ди Стефано, Джани Ривера, Паоло Малдини, Еузебио, Раймон Копа, Франк Рийкард, Йозеф Масопуст, Уилфред Щрауб, Ърни Уокър, Хуан Сантистебан, Ги Ру и Жак Делор.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дейвид Бекъм направи име в "Манчестър Юнайтед", след което премина през испанския "Реал" (Мадрид), американския "ЛА Галакси", италианския "Милан" и завърши във френски ПСЖ.

Той има 115 мача и 17 гола за английския национален тим.