Стилиян Петров и съпругата му са били основните помощници на Габриел Агбонлахор, докато нападателят се е борил с коронавируса.

Бившият играч на Астън Вила призна това пред "TalkSport", като специално благодари на българина и съпругата му.

Агбонлахор обяви през март в социалните мрежи, че има всички признаци на вируса, заради което ще се самоизолира за период от 14 дни. Той призна, че Стилиян, който живее на около 5 минути от дома му, е оказал огромна помощ, не само с доставянето на продукти, но и с морална подкрепа.

"Беше неделя и започнах да получавам симптоми, няколко дни по-късно вдигнах температура и се чувствах изморен. Това продължи 10 дни. Изобщо не беше приятно, беше ужасно. Едно от най-лошите ми изживявания през живота, но за щастие тялото ми се пребори.

Моят добър приятел Стилян Петров и неговата жена живеят на около 5 минути от нас и ми носеха консумативи до вдохната врата. Храна, витамини и други продукти. Обичам Стилян, той е страхотен човек, на когото дължа много, както и на другия ми съсед, който също ми помагаше. Страхотно е, че го преодолях и не го пожелавам на никого" заяви Агбонлахор.

Той има 391 мача за родния си Астън Вила, като в продължение на шест сезона играеше заедно именно със Стилиян Петров.