Христо Стоичков ще занесе "Златната топка" - най-скъпоценния индивидуален приз във футбола, в планината.

И то навръх рождения си ден в четвъртък. На 8 февруари легендарният номер 8 навършва 58 години.

Камата ще занесе своя най-ценен индивидуален трофей в Банско, където освен това за първи път неговата автобиография ще се разписва на такава надморска височина.

Събитието ще е на едно от най-красивите места не само в Пирин, но и в цяла България - Бъндеришка поляна. В четвъртък следобед Стоичков чака там всички свои почитатели, за да подпише автографи, да се снима с тях и "Златната топка".

През този уикенд Банско е домакин на едно от най-големите международни състезания у нас за годината - старта от Световната купа в ски алпийски дисциплини. Събитието ще събере много фенове, а несъмнено присъствието на Христо ще е още един бонус и емоция.

"Искам да изкараме един страхотен ден - каза най-големият ни футболист във видео обръщение. - Знаете, че навършвам 58 години. Спомените са големи - 5 шампионски титли на Испания все с №8. Очаквам ви на Бъндеришка поляна в 14.30 ч! Знаете, че Банско ми е на сърцето."

Подписването на книгите ще продължи точно два часа и половина в пресцентъра на Бъндеришка поляна.

Банско става първият град в България, който ще види представяне на неговата "История" през 2024-а, в която се навършват точно 30 години от фурора на България на САЩ 1994.

Книгата, написана съвместно с Владимир Памуков и издадена от "Софтпрес", е в петото си издание и вече мина 75 000 тираж. Следващата "планинска спирка" е на 16 февруари, когато Стоичков ще зарадва феновете си в Самоков и Боровец.