Христо Стоичков стана рекламно лице на една от най-старите и славни компании за бира в Испания - "Мориц". Създадена е в далечната 1856 година.

Пивоварната стана жертва на енергийната криза през 1978-а, за се съживи за своя сегашен пик, след като рестартът започна през 2004 година.

Кавалерът на "Златната топка" снима клипове за бирата "Мориц 7" - бестселъра в гамата. Марката е най-любимата от бирите за цяла Каталуния.

А шефовете решиха "седмицата" да бъде представена от великия номер 8 на клуба.

В клиповете Стоичков се смее, кара, прави типични жестове от времето на терена, а и настъпва един от хората в пивоварната, както го направи с рефера Урисар Аспитарте в първото си Ел Класико между Барселона и Реал.

Следвайки мотото "Повече от клуб", което има Барса, от пивоварната се свързаха с един от най-големите футболни герои при първата Шампионска лига каталунския клуб от 1992 година.

Дори днес Стоичков продължава да е сред най-любимите футболисти за феновете на "Камп Ноу" заради своя хъс и характер. А слогана на "Мориц 7" е, че е именно бира с характер.

Това е и единствената марка от любимата за футболните фенове течност, чийто етикет е само на каталунски.

Стоичков вече направи фурор в българския телевизионен ефир като рекламно лице на букмейкъра WINBET в дует с актьорите Славчо Пеев и Димитър Рачков.