След всички поражения, които коронавирусът нанесе върху футболния календар, първенствата в Европа все пак започнаха, макар и с доста ограничения.

Основният проблем е липсата на фенове в повечето първенства, а много от футболистите изпълняват доста строги мерки, за да се предпазят от вируса.

Нищо обаче не може да се сравни с това, което направиха момчетата от втория отбор на Рипдорф/Молцен, в опит да избегнат заразяване.

Те изиграха мач със социална дистанция, а това им коства загуба с 0:37 от втория тим на Холденщат, в мач от 11-ото ниво на немския футбол.

Някои от играчите на гостите от Холденщат са били контактни със заразен от коронавирус. Именно заради това от Рипдорф/Молцен поискаха двубоят да бъде отложен с поне 14 дни, но получиха отказ от местното подразделение на футболната федерация.

Играчите на Рипдорф/Молцен трябваше да излязат на терена, защото в противен случай ги застрашаваше отнемане на точки и глоба и непосилните за тях няколко хиляди евро.

Така само седем домакински играчи излязоха на терена, като избягваха какъвто и да е контакт с протиника.

Тези им действия, или по-скоро бездействия, доведоха до унизителното 0:37. Играчите на Рипдорф/Молцен изпълняваха център, като си подаваха топката, докато не започне пресата на противника.

В този момент те губеха коженото кълбо и обикновено всичко завършваше с гол във вратата им.