В заключителните мигове на вчерашния двубой между Славия и Локомотив (Пловдив), в които двата отбора просто чакаха мачът да завърши при резултат 1:1, видяхме една доста любопитна и приятна смяна.

Треньорът Александър Тунчев пусна в игра юношата Иван Сулев, който се оказа и третият най-млад играч в историята на футбола ни, който прави дебют в елита.

Вчера Иван Сулев бе на 15 години и 84 дни, което го направи вторият футболист роден през 2006-а с минути в Първа лига.

Преди него от този набор минути записа Радослав Узунов от Арда, който е най-младият футболист в историята на елита ни. На 25 април тази година той влезе в игра за Арда срещу Царско село в последните 9 минути на мача, като по това време бе н 15 години и 30 дни.

Месец след дебюта си той изигра още 13 минути за Арда срещу Лудогорец, но през настоящия сезон все още няма влизане в игра, макар на няколко пъти да попадаше в групата на първия тим.

На второ място по този показател е Янко Кирилов, който през далечната вече 1961-а играе за столичния Левски срещу Миньор (Перник), когато е на 15 години и 71 дни.

Впоследствие Кирилов прави доста добра кариера, като любопитното е, че играе и за двата столични гранд. Той има над 150 мача и две титли с родния си Левски, става шампион на България и с ЦСКА.

С вчерашното си постижение Иван Сулев стана №1 в историята на Локомотив, като измести от тертото място на вечната класация Ияд Хамуд.

Младокът изненадващо се появи като титуляр в градското дерби между Локомотив и Ботев през 2016-а, когато бе на 15 години и 117 дни. Тогава той дори успя да се отчете с асистенция.

Хамуд, който е от ливански произход, дори направи трансфер в Шефийлд Уензди и бе смятан за един от големите таланти на футбола ни, но към момента играе за тима на Ансар в Ливан.

Надяваме се Иван Сулев да записва все повече минути в родния футбол в следващите месеци, а все повече треньори да проявяват смелостта на Александър Тунчев и да залагат на млади родни играчи.