Баскетболистът на Орландо Меджик Майкъл Картър-Уилямс изненадващо бе посетен от допинг полиция, а причина за това стана снимка, която той качи в социалната мрежа Instagram. 196-сантиметровият гард, който е носител на наградата за "Най-добър новобранец" на сезона от 2014 година, наистина показва завидна физика на въпросната снимка, макар по официална информация от последния сезон теглото му да е 86 килограма.

По-интересното в конкретния случай бе това, че съотборникът му Мо Бамба предвиди това, което се случи. Той написа в коментарите, че Картър-Уилямс ще бъде проверен за допинг. След това самият Майкъл потвърди това и в отговор сподели, че са му се обадили и ще бъдат при него на следващия ден.

По-късно баскетболистът потвърди за посещението на проверяващите, отново посредством социалните мрежи, качвайки видео на човек на средна възраст, който идва за да му направи тест.

Картър-Уилямс допълни, че не е вземал допинг и в никакъв случай не е качил 20 килограма, както гласяха някои от коментарите, а просто изглежда така заради ъгъла на снимката.