Гари Андерсън победи Уесли Хармс с 10:2 и стигна четвъртфиналите на турнира от Големия шлем в дартс. Но двубоят в Уулвърхемптън завърши със скандални обвинения от загубилия.

"Две нощи няма да ми стигнат да се отърся от миризмата - каза Хармс. - Той го направи, изпускаше газове и на подиума за игра не се дишаше. Миришеше на развалени яйца..."

Разбира се, освен че се забавляват с въпроса "Кой се изпърдя в Уулвърхемптън?", медиите в Англия гледат съвсем сериозно на въпроса. Това си е психоатака срещу съперника в спорт, в който концентрацията е ключова.

"Ако този младеж си мисли, че съм бил аз, хиляда процента бърка - коментира шотландецът Андерсън. - Кълна се в децата си, не бях аз! Не бих лъгал за такова нещо. И аз усетих миризмата, но нямам нищо общо."

Историята сочи, че Андерсън за втори път е замесен в такъв скандал. Преди години той бе обвинен от друг съперник в същото провинение и атака на обонянието с изпускане на газове. Разликата е, че тогава Гари си призна: "Имах проблеми със стомаха и не го крия".

Сега обаче отрича, за да стане още по-забавно и мистично случилото се на осминафинала в Уулвърхемптън.