Смъртта на Краля на футбола Пеле потопи в скръб целия спортен свят, а фенове и играчи от всички краища на земното кълбо исказаха своите съболезнования и отдадоха почит на легендата.

Десетки италианци обаче озадачиха всички с реакциите си в социалните мрежи, а действията им бяха проява на много лош вкус, или на тотално объркване, което трудно мое да си представим, че е възможно.

Става въпрос за изказване на съболезнования към коренно различен човек, макар и да носи името Пеле.

Това е бившият италиански национал Грациано Пеле, който е роден в Южна Италия и няма абсолютно никаква визуална прилика с Краля, нито такава, свързана с футболните им умения.

Грациано направи прилична кариера в Нидерландия и Англия, изигра и 20 мача за Италия, но все пак е твърде далеч от каквито и да е сравнения с Пеле, освен с общото им име. За единия рожденна фамилия, за другия прозвище.

Но с настъпването на смъртта на Краля на футбола, Грациано трябваше да се събуди и да види, че под последния му пост в социалните мрежи, в който пожелава светли празници на феновете, той е получил десетки съболезнователни съобщения.

И докато за някои от тях може да сметнем, че са плод на шокиращо объркване, то други определено са опити за лоша шега с нападателя.