Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри отправи сериозни критики към играчите на любимия си Манчестър Юнайтед.

Пред "Мирър" Циганския крал призна, че е бесен на футболистите за безличното им представяне и затова все по-рядко стъпва на "Олд Трафорд".

"Знаете, че не съм човек, който си губи времето с глупости. Честно казано, всеки път, когато отида на стадиона да ги гледам, те губят. А аз не обичам второто място, не обичам да губя, не обичам всички тези глупости. Или победа, или нищо, така че да гледам "Юнайтед" в момента е лудост, защото не разбирам защо тези хора не тичат след топката в продължение на 90 минути. Много хора обвиняват мениджърите, но в крайна сметка в Манчестър Юнайтед има твърде много примадони и най-доброто нещо, което можеше да се случи, е да има масова чистка", обясни Фюри.

Той призова новия мениджър Ерик Тен Хаг да въведе желязна дисциплина в отбора, подобно на ерата Алекс Фъргюсън.

"Нуждаят се от някой строг човек - като сър Алекс Фъргюсън, който да им казва какво да правят и ако не слушат, да каже: "Отивай на пейката, не ме интересува колко си добър или колко си известен, няма да играеш, докато не решиш да работиш здраво". Не знам нищо за управлението на футбола, но знам всичко за победите и съм убеден, че всеки трябва да се труди, за да се постигнат резултати. Ако вляза сам в залата, за да тренирам за световната титла, ще се проваля. Ако тези момчета в Юнайтед дърпат в различни посоки и го правят за собствена изгода, просто нямат място в отбора", допълни Фюри.

Боксьорът се изказа и неособено ласкаво за Кристиано Роналдо. Португалецът бил развалил тактическата дисциплина в тима и това се отразило на резултатите.

"Ето ви факти - по-предишния сезон без Роналдо завършихме втори, а с него - шести. Когато имаш суперзвезда като Роналдо, всички разчитат на него да вкарва голове и ако той не беше там, щяха да си ги вкарват сами, както направиха през миналия сезон. Не казвам, че той е слаб, но понякога звездата носи отбора и младите момчета са засенчени от всичко това, те не получават своя шанс да блеснат, защото "великият Роналдо" е на терена", допълни Фюри.

Юнайтед ще открие новия сезон у дома срещу Брайтън на 7 август.