ЦСКА разпусна между триразови тренировки на лагера в Австрия и сплоти колектива с песни и танци. Традицията новите попълнения да "намират място в строя" с изпълнения от рафта с музикални хитове не е популярна в България, но има дълга история в клубовете на Запад.

Явно са я възприели и при "червените", а видеата, публикувани в инстаграм профила на капитана Божидар Чорбаджийски доказват, че в отбора настроението е отлично.

Забавата явно е минала с ритмите най-вече на балкански хитове, тъй като вратарят Данте Стипица и защитникът Борис Секулич залагат на такива парчета. Именно хърватският страж "е обявен за победител" в тази импровизирана "Мелодия на годината" в ЦСКА.

Другите попълнения - Жоржиньо, Жанио Бикел и Стивън Перейра, опитват с класики да се домогнат до първото място, чуват се тонове от "I believe I can fly" и "Every little thing is gonna be allright". След което дружно изпълнение на хитовата "Perspektiva" на S.A.R.S завършва картинката.

На лагера в Австрия ЦСКА вече изигра и спечели две контроли - срещу японския "В-Варен Нагасаки" (3:0) и руския УФА (2:1).

На 12 юли отборът на новия треньор Нестор Ел Маестро стартира официално сезона с първи мач от Лига Европа срещу "Рига" в София.