Докато Конър Макгрегър се готви за дългоочакваното си завръщане в октагона, ирландската ММА звезда получи тежък удар от съда.

Той бе принуден да разкрие официално колко е спечелил от продажбата на неговата марка уиски Proper No Twelve, акциите на която бяха изтъргувани за 600 милиона долара. Конър е съден във Върховния съд и ако загуби, може да му струва до 20 милиона евро.

Макгрегър отрича каквито и да е нарушения от негова страна и се зарече да защитава доброто си име. Две дела води бившият му близък приятел и партньор - пенсионираният ММА боец Артьом Лобов.

Двамата тренираха заедно и пътуваха по света години наред. Лобов, който има магистърска степен по бизнес, твърди, че е измислил цялата идея за марката уиски на Макгрегър и първоначално е помогнал за създаването й в ранните години. Лобов обаче настоява, че никога не е получавал нищо от обещаното.

35-годишният Макгрегър призна в своя защита, че е предложил на съдружника си един милион долара, но старият му приятел отказал. В момента Лобов го съди за петте си процента.

Говореше се, че Конър е прибрал 130 милиона евро от своя дял.

Нещо повече - Лобов заведе и второ дело за клевета срещу Макгрегър, след като ирландецът го нарече "плъх" в акаунта си в Twitter, който има аудитория от почти 10 милиона души. Този случай също минава през Върховния съд на Дъблин в момента.