Новак Джокович постигна лесна победа над Лука Пуй с 6:1, 6:2 в Токио, но този мач ще остане сред най-паметните в кариерата на сърбина.

Причината обаче не се крие в мача срещу французина, а в случилото се след него.

Ноле се видя с един от най-големите си фенове, а срещата надмина очакванията на световния №1.

Героят в случката е аматьорският японски тенисист Йори Йошида.

Той е толкова луд по Ноле, че през 2011-а дори отива да живее в Сърбия, където тренира тенис и учи сръбски. А целта е само една - да може да се срещне с идола си.

Това за негово съжаление не се случва в западната ни съседка, но Джокович наскоро разбрал за въпросният фен, дори попаднал на негови видеа, на които говори сръбски и се разхожда в Белград.

Джокович останал толкова поразен, че го поканил на днешния мач и му обещал да потренират след него.

Йошида получи мечтаната среща, размени подавания с идола си, дори поговори на сръбски с него. Ноле бе просто удивен от случващото се и трудно успя да сдържи смеха си.

В официалната си фейсбук страница, Джокович написа:

"През цялата си кариера срещнах много хора, но никога някой толкова ентусиазиран и емоционален човек като този фен. Това бе вдъхновяващо изживяване, наистина изпълни сърцето ми, направи ме щастлив.

Страстта, с която прави всичко, а и сръбският му е перфектен, той е наистина забавен. Това е един от моментите, който ми напомня колко балгодарен трябва да бъда за всичко, което съм. Да имам възможността да влияя на доста животи".

Снимка: Facebook Novak Djokovic