Най-бързият човек в историята - Юсеин Болт, е имал намерение да направи грандиозно завръщане на пистата по време на Олимпийските игри в Токио.

Осемкратният олимпийски шампион прекрати кариерата си през 2017-а с мотива, че вече няма същата мотивация.

Той направи неуспешни опити да преследва професионална футболна кариера, а след това просто реши да отдели повече време на своето семейство.

Болт разкри, че още в края на 2019-а, с наближаването на Олимпиадата, която оригинално трябваше да се проведе през 2020-а, е разкрил намеренията си пред своя треньор.

Ямайският спринтьор си е представял своето бляскаво завръщане и фурорът, който е щял да предизвика. В този момент обаче здравият разум на неговият треньро е надделял.

"Твърде късно е, каза ми той. Когато седнах да говоря с треньора си по темата, той ми каза, че кгоато се откажеш, значи се отказваш, трябва да държиш на думата си.

Освен това ме убеди, че на моята възраст след няколко години спиране, нещата нямаше да са същите и никога няма да бъдат.

Няма да забравя погледа му, първата му реакция бе: Дори и не започвай тренировки.

Именно заради тези разговори с него, не само, че няма как да говоря за професионално завръщане, но също така едва ли ще ме видите и на някакви демонстративни турове, каквито предложения съм имал", сподели Болт.