Юсеин Болт може и да е най-бързият човек в света и във витрината си да има осем златни медала от Олимпиада, но винаги е признавал, че футболът е голямата му мечта.

След отказването си от бягането, ямайският спринтьор се впусна в преследване на футболна кариера.

Той направи няколко тренировка с грандове като Манчестър Юнайтед и Борусия (Дортмунд), но те бяха по-скоро рекламни ходове на двете страни.

Когато отиде в Австралия, за да изкара двуседмични проби в Сентрал Коуст Маринърс, той наистина бе амбициран да получи професионален договор.

Болт тренираше усилено с клуба, като дори взе участие и в контролна среща, в която вкара два гола, но така и не получи очаквания договор.

След това той водеше преговори с малтийския Валета, но и там нещата се провалиха, преди Болт да реши, че явно няма да успее да играе футбол на професионално ниво.

Той обаче се оплака, че не е получил шанса, който заслужава. Това естествено е неговата гледна точка, защото ако не бе суперзвезда, едва ли изобщо щеше да получи шанс за пробите.

"Гледайки назад се убеждавам, че не получих шанса, който заслужавам. Футболът е нещо, в което съм добър, можех да се развия (бел. ред. той бе на 32 по това време).

Просто нещата не се получиха, ще трябва да се примиря, че това винаги ще си остане несбъдната мечта. Обичам футбола, бях готов да му се отдам, но просто не ми се даде шанса, който очаквах.

Представях си нещата по съвсем друг начин.

Естествено, че все пак можех да си намеря отбор някъде. Доста хора ми звъняха, но усещах, че в повечето случаи те ме искаха само заради името ми. Просто се надяваха да привлекат внимание и да продадат фланелки.

Никой не искаше футболиста Юсеин Болт. Прецених, че времето лети, не съм толкова млад, а и сега дъщеря ми успява да ми запълни времето. Просто така се развиха нещата", сподели той.