Последният старт във Формула 1 предизвика доста емоции, като вълнуващата надпревара на "Монца" ни подари абсолютно неочакван подиум.

Първа победа в кариерата си постигна Пиер Гасли с Алфа Таури, втори се нареди Карлос Сайнц с Макларън, а третото място на подиума зае Ланс Строл от отбора на Рейсинг Пойнт.

Нито един от фаворитите на подиума е сценарий, който не се случава всеки ден, а и едва ли някой го е очаквал. Всъщност има един човек, който е очаквал абсолютно същия подиум, а това му донесе и солидна печалба.

Става въпрос за финландец от Тампере, чието име местните медии не назовават. Той се готвел да гледа старта от Формула 1 с приятели на по бира, когато решил да направи няколко скромни залога.

Единият от тях бил на стойност 20 цента, като предвиждал именно подиум с Пиер Гасли, Карлос Сайнц и Ланс Строл в края на състезанието.

За да добием представа колко невъзможно е изглеждало това, коефициентът предоставен от букмейкъра е бил 169 000/1.

Финалндецът обаче позна, а това автоматично му донесе печалба от 33 800 евро.

На какъв стрес е бил подложен той във финалните обиколки можем само да гадаем. Получилият се подиум е с най-големия възможен коефициент от 12 години насам.

В същото време на другия край на земното кълбо - в Австралия, страсетен любител на залозите е сложил 70 000 долара на световния шампион Люис Хамилтън.

На коефициент от 1.25 той се е надявал на лесни 17 637 долара, но за негово съжаление британецът остана седми.