Доскорошният нидерландски национал Куинси Промес е обвинен в опит за убийство на своя братовчед.

Той бе арестуван още през лятото на 2020-а след сбиване по време на семейно парти в град Абкауде. По това време играещият за Аякс футболист отрече всякакви обвинения срещу себе си, макар неговият братовчед да бе наръган в крака.

Тогава властите не повдигнаха обвинения срещу него, а Промес продължи футболната си кариера, като дори бе част от състава на Нидерландия на Европейското първенство през миналото лято.

Продължилото разследване обаче доведе до повторен арест на крилото, а през миналия ноември Промес бе обвинен в опит за убийство.

Вчера властите в Нидерландия разкриха част от записите, уличаващи в опит за убийство играч, който има 50 мача за националния тим на Нидерландия. В серия телефонни разговори със своите родители в минутите след инцидента, Промес на практика признава, че е имал намерение да убие своя братовчед.

В единия разговор той дори се кара с баща си, който се е намесил, за да помогне на жертвата. По думите на Промес от разговора, именно неговият баща е предотвратила фатален край на сбиването.

Друг разговор от въпросната вечер е между Промес и неговата майка. В него футболистът пита как е братовчед му, а когато чува, че раната е в крака му и няма опасност за живота, той възкликва "Късметлия".

Освен това Куинси Промес споделя пред роднините си, че трябва да се чувстват късметлии, че той не обикаля с огнестрелно оръжие, защото нещата са щели да бъдат далеч по-грозни.

На фона на тези обвинения за убийство, медиите в ниската земя разкриха, че Промес също така е разследван за участие в престъпна група, занимаваща се с трафик на наркотици. 

Промес, който е със суринамски корени, започва кариерата си в Твенте, преди да прекара четири силни години в Спартак (Москва), които го превръщат и в освновна част от националния тим на Нидерландия.

Промес също така е играл и за отборите на Севиля и Аякс. За последно той отново бе част от Спартак, но с оглед последните доказателства по делото, затворът за фтуболиста изглежда сигурна следваща дестинация.