Странните тренировъчни методи на Ига Швьонтек предизвика вълна от коментари в социалните мрежи, преди световната №1 в тениса сама да внезе пояснение около ситуацията.

В интернет пространството се появиха снимки как полякинята тренира със залепено тиксо на устата, а феновете веднага започна да "стрелят на тъмно" с най-различни догадки.

Естествено, че повечето бяха свързани с това, че доста активната с всякакви социални каузи Швьонтек, изразява протеста си към даден проблем с това тиксо.

Неслучайно подобни предположения имаше от редица фенове, защото именно Швьонтек е сред най-активните тенисисти що се отнася до войната в Украйна, като в доста моменти дава повече гласност на проблема от самите си украински колежки.

Но в запушената уста нямаше никакво тайно и скрито послание, а просто странен тренировъчн метод на нейния наставник.

Самата Швьонтек обясни, че не разбира точно защо го прави, но така се налага да диша изцяло през носа, което според нейния треньор ще увеличи издръжливостта й.

"Не разбирам докрай тези методи, но аз не съм експерт, а просто спортист. Карат ме да правя неща на тренировка, които не разбирам, но все пак изпълнявам, защото носят резултат.

С тиксото дишам по-трудно, правя го само през носа и това вдига значително пулса ми. Със сигурност ставам по-издръближа, защото не може всеки ден да се трнира тежко или да се правят спринтове, понякога и парче тиксо помага", сподели тя.