Легендата на Рома и италианския футбол - Франческо Тоти, представи автобиографията си вчера, навръх 42-ия си рожден ден.

"Un capitano" (Капитанът) бе представена на място, където само човек като Тоти може да представя книга - Колизеумът.

На церемонията присъстваха 300 отбрани гости, а отвън имаше тълпа с фенове, която крещеше името на Световният шампион от 2006-а.

Книгата определено ще предизвика интереса на всеки футболен фен по света, а в седмицата преди официалната премира, издателите разкриха няколко любопитни истории, поместени в биографията.

Тази, която грабна вниманието на всички е от декември 2006-а, когато Тоти трябвало да посети римски затвор, с цел събиране на средства за благотворителност.

Това предизвикало истинска еуфория в затвора. Един от затворниците обаче бил към края на присъдата си, тя изтичала няколко дни преди идването на Тоти.

Той бил фен на "римските вълци" и нямалко как да пропусне шанса да види идола си и написал специално писмо, в което помолил присъдата му да бъде удължена със седмица.

Молбата му била уважена и въпросният затворник получил шанса да се снима с Тоти, а когато футболистът разбрал какъв е случаят, останал без думи.

След излизането си от затвора, затворникът споделил пред местното радио:

"Дори да живея още 100 години, едва ли ще имам шанса да се снимам с Тоти, оставането ми за повече време в затвора бе единствената възможност".