Стотици бяха тези, които се спуснаха редом с най-дръзките фенове по бански и бельо и подкрепяха десетките голи ентусиасти, които по традиция за втора година откриват априлската пролетна ваканция с парад по бански, ски и сноуборд от Снежанка до Студенец на Пампорово.

При минусови температури и снеговалеж лошото, време не попречи на ентусиастите да облекат атрактивни бански костюми и плувни плажни атрибути заедно със ските и бордовете.

Някой се пошегува съвсем на място: "Времето на Великден е такова, като на Коледа, а на Коледа беше, все едно е Великден".

Парадът по бански костюми се предвождаше от специално произведен restART ski&snowboard мобилен апрески бар и DJ station. Рано сутринта в събота група истински ентусиасти "влачиха" мобилния бар нагоре срещу склона по пистата по целия маршрут от Студенец до връх Снежанка.

Мобилният музикален бар беше емблемата на парада и предвождаше цялото спускане по писта №6 (туристическата), като на различни места спираше доста често за освежителни напитки, които даваха топлина на всички полуголи скиори и бордисти.

В същото време в Пампорово се провежда снежният лаптопаджийски ски и сноуборд лагер, на който присъстват хора, дистанционно работещи със своите лаптопи и каращи ски и сноуборд преди и след работа. Други бяха дошли със своите мобилни къщи - кемпери и каравани на кемпер стопа до хижа "Студенец". Много от тях се включиха във феста, а други съпровождаха, като зрители целия снежен парад.

Зрелищна томбола с предметни награди и ваучери за снежни спортове, осигурени от реСТАРТ зона 82 и co-working ski/board space Office in the woods

Във феста се появиха и две нови категории - мис и мисис Бикини.

С атрактивен и агресивен червен бански костюм приза Мисис Бикини 2023 Пампорово взе скиорката от Благоевград Лилия Бачева. Мис Бикини стана Гергана Калфова, която се спусна по бански (една от малкото без скиорско долнище, въпреки студеното време) редом до своята дъщеря и подкрепяна от съпруга си.

Някои останаха на закриващото парти до залез слънце, а други - до пълнолуние.

Всъщност, ски сезонът още не е свършил реално, а в момента предстои пролетната великденска ваканция, когато цените са намалени, снежните условия са добри и пистите са спокойни и безопасни.

Организаторите вярват, че чрез подобни събития това е естествено начало на планинското рестартиране през четирите сезона в сърцето на Родопите и един от начините Чепеларе, Пампорово и Мечи Чал да запазят лидерска позиция като дестинация в планинския оздравителен туризъм и възстановяване.