Звездата на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, продължава усилената си броба срещу бедността във Великобритания.

Макар и само на 22, английският национал впечатли всички с благотворителната си дейност по време на пандемията, с което си спечели уважението на всеки фен на Острова, независимо от клубните му пристрастия.

По време на месеците на пандемия, той се впрегна в борба с британското правителство и успя да извоюва безплатна храна за 1,3 милиона ученици.

С това обаче стремежите му да помага не спират, като Рашфорд възнамерява да разшири благостворителната си дейност.

Той лично е написал писма до 12-те най-големи вериги супермаркети в страната, като целта му е да събере средства или хранителни продукти, които да дари на нуждаещи се деца. Като мисията не е в еднократната помощ, а в създаването на система, която да осигурява постоянна помощ за тези деца.

Рашфорд е убеден, че с каузата си ще може да помогне на доста семейства в тези тежки времена.

"Като дете аз бях като тях. Спомням си пазаруването с купони и принудата да ядеш това, което можеш да си позволиш, а не това, което искаш.

Желанието ми е в тази страна да растат деца, които могат да се хранят адекватно и здравословно, а не с лишения.

Целта не е хиляди семейства да получат просто по обяд или вечеря. Каузата ми е това да стане работещ механизъм, който непрестанно да помага на най-бедните.

Вече се консултирах с най-големите благотворителни агенции, които ми помогнаха с доста идеи. Все пак трябва да открием най-добрия начин, с който да помогнем", сподели той.

Освен това Рашфорд продължава с призивите към правителството за тотална реформа в социалната си политика. Според него, развита страна като Великобритания трябва да има далеч по-добро решение за своите деца, които всекидневно гладуват.