На 26-о място завърши следобедната сесия от първия ден от тестовете на пистата до Барселона българският пилот Никола Цолов.

Пилотът на "АРТ Гран При" постигна време от 1:30.109 минути в най-бързата си обиколка, а в 3-часовата следобедна сесия Никола записа 29 обиколки.

В сутрешната сесия Цолов остана 17-и с време 1:29.202 минути след 16 тура и на 0,829 секунди от първия в класирането Габриеле Мини ("Према").

Мини беше най-бърз и следобед с 1:28.394 минути, а най-много обиколки записа Тасанапол Интрапувашак, който остана 29-и - 46 тура.

За началото на тестовете пилотите бяха посрещнати от много прашна и хлъзгава писта, и тъй като получиха само твърди сликове, то опитите за симулации на квалификационни обиколки не бяха много.

И много бързо всички отбори се насочиха към дългите серии от обиколки.

Началото на сутрешната сесия закъсня с 1 час заради повреда в електрозахранването на сградата с боксовете на пистата, а следобед няколко пилоти, сред които и Никола загубиха опити за бързи обиколки заради автомобили, които бяха спрели на трасето или пък се движеха много бавно.

Утре и в четвъртък са следващите два тестови дни в Испания, а сезонът във Формула 3 продължава през май на италианската писта "Имола".