Церемонията по откриването на 52-рото международно Рали "България" ще е днес от 20:30 часа на площада пред крепостта Царевец във Велико Търново.

Преди нея от 19:00 часа е сесията за снимки и автографи с пилотите от 30-те екипажа, които ще се състезават през уикенда в надпреварата.

В събота в 10:00 ч ще бъде даден старт на етап 1 (Килифарево), който е по 9.75-километров маршрут. Денят ще завърши след 17 часа с етап Шемшево 2.

В неделя стартът е в 9:00 часа, а програмата ще завърши около 15 часа с етап Златарица 2.

След оттеглянето по лични причини на националните рали шампиони на Румъния в клас RC2 Себастиан Барбу / Богдан Янку (Skoda Fabia Rally2 evo), екипажите в ралито останаха 30.

Лидерът в класирането на националния шампионат в клас RC4 Денис Станчовски, който ще участва на ралито с неговия навигатор Недялко Сивов и тяхното Peugeot 208 R2, заяви пред сайта на събитието:

"Рали "България" винаги е било много тежко и важно рали за всички участници. Новото и интересно тази година, е че то ще бъде на нов и непознат за нас терен. Както в живота, така и в спорта трябва известна доза късмет, но не можем да разчитаме на случайности защото нашият спорт е опасен, нямаме право на грешки."