Шампионът на Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън дебютира в НАСКАР, завършвайки на 18-а позиция на Circuit of The Americas в щата Тексас. Британецът обаче разказа, че състезанието е било кошмарно от гледна точка на високата температура, поради която едва не е колабирал.

Той кара "Форд Мустанг", но сподели, че е бил на крачка от това да се откаже именно заради адската жега, която е съпъствала всички 68 обиколки при първия му старт в американската верига.

"Беше нечовешки горещо. Завърших, макар да бях пред отказване. В колата няма климатик и се наложи на два пъти да спирам за по минута, за да се разхлаждам. Поставяха лед върху костюма и ми дадоха достатъчно вода, за да мога да продължа. Мислех, че ще припадна. Изпил съм осем или девет бутилки вода по време на състезанието", каза пилотът и добави, че е щастлив от представянето си.

На 2 юли на Бътън предстои участие в улично състезание в Чикаго, а на 13 август ще кара на легендарната писта в Индианаполис.

С единадесет места зад него завърши друг шампион на Формула 1 - Кими Райконен, който кара "Шевролет". Победата бе за Тайлър Редик с "Тойота".