На фона на много разочарования във "Формула 1" в последните години, "Ферари" продължава да показва невероятен възход в състезанията за издръжливост и за втора поредна година спечели емблематичните "24 часа на Льо Ман".

С пилоти Антонио Фуоко от Италия, Мигел Молина от Испания и Никлас Ниелсен от Дания, Скудерията успя да завърти 311 обиколки в изключитлено драматичната надпревара.

Автомобилът на "Ферари" с №50 спря хронометъра на точно 24:01.55 часа, когато бе завършена 311-ата обиколка, което бе с незначителните за подобно състезание 14 секунди разлика пред "Тойота".

Освен това времето над Льо Ман бе изключително променливо през всичките 24 часа, което допринесе за драмата в състезанието, но в крайна сметка триумфът бе за "Ферари".

За да бъде пълен ужасът за пилотите, дъждът бе най-силен именно през нощта, което ги затрудняваще допълнително, а това принуди в продължение на 4 часа да се кара зад автомобил за сигурност заради намалената видимост.

А финалът бе драматичен, защото с оставащ час до края автомобилът на "Тойота" с №7 се завъртя на един от завоите в самия край и позволи на "Ферари" с №50 да вземе водачеството.

Скудерията бе влязла за последен бокс малко преди воите опоненти и имаше съмнения какво ще бъде състоянието на автомобила в последните обиколки, но датският пилот Никлас Ниелсен успя да изключително каране да съхрани гумите си и в крайна сметка да изкопчи победата с едва 14 секунди.

Снимка: Getty images