На 27 и 28 юни надпреварата Three Mountains Hard EnduroBansko ще открие подобаващо Републиканския шампионат по Ендуро (BG-X Enduro Championship) за 2020-а.

Състезанието ще се проведе за 5-та поредна година, а организатори са Мото Дружина - Банско и Българската федерация по мотоциклетизъм, с любезното съдействие на Община Банско. Надпреварата ще е в типичния за Ендуро шампионата двудневен формат.

В съботния ден състезателите ще трябва да се с правят с изготвените от организаторите предизвикателни трасета в живописните гористи местности около Банско, а в неделя гостите на планинския курорт ще гледат атрактивен Ендурокрос с препятствия.

До момента подадените заявки за участие са 110, като техния брой се очаква да нарасне значително до края на записването. Сред тях е и тази на световния шампион в суперендуро сериите Теодор Кабикчиев (ЕкстриймРейсинг, КТМ). Състезателите ще бъдат разделени в 5 класа, а именно "Про", "Експерт", "Сеньор", "Стандарт" и "Жени".

"Състезанието за пръв път се провежда в този сезон. Досега винаги е било есента, така, че лятото и обилните валежи през последните дни ще го направят още по-интересно.

Определено най-атрактивната част от състезанието ще бъде ендурокросът в бившата казарма. Ще разчитаме на всички състезатели да уважат нашия труд, а така също и да зарадват феновете на мотоциклетизма с интересни битки във всички категории!", каза за Dir.bg един от организаторите на състезанието Йордан Ковачев.

Стартът на първата серия на неделния ендурокрос е от 10 часа в сградата на бившата казарма в Банско.

Пълната програма:

Петък, 26 юни

18-22 часа - предаване на GPS устройствата за качване на трак в Бар Пирин 75.

Събота, 27 юни: Навигация

8-9 часа - обявяване на стартовия списък, раздаване на GPS устройствата

09,30-09.50 часа - откриване и брифинг за състезателите

10 ч - старт на първи участник.

Неделя, 28 юни: Ендурокрос

09 ч - записване и свободни тренировки

10 ч - старт на първа серия

14 ч - край на състезанието

14,30 ч - обявяване на предварителни резултати за ден 2 и двата дни общо. Подаване

на контестации

15 ч - обявяване на окончателни резултати. Награждаване на победителите.