Никола Цолов записа най-силната си квалификация от началото на дебютния му сезон във Формула 3. Българският пилот завърши на седмо място в сесията за осмия за годината кръг, който се провежда в Унгария.

Цолов и ART Grand Prix се справиха отлично с трудните условия на "Хунгароринг", тъй като квалификацията започна на мокра писта, но с вече оформена суха траектория и прогресивно изсъхващо трасе.

Многото пилоти със сликове станаха причина за няколко инцидента, които задържаха всички в боксовете, а пистата продължаваше да изсъхва след дъжда.

Българинът започна с 14-то време, а със следващата си обиколка излезе втори, но трасето се подобряваше толкова бързо, че той бързо се смъкна до 22-ото място.

За последния си опит Никола Цолов се завърна на пистата преди финалните опити на съперниците си и записа шесто време, като до края на сесията загуби само една позиция. В последните минути пилотите се опитваха да направят по две поредни бързи обиколки и се получи сериозен трафик в последния сектор на унгарската писта.

С това класиране Никола Цолов си осигури старт от седма позиция в основното състезание в неделя и от пето място на стартовата решетка в утрешния спринт.