Никола Цолов е едно от най-обсъжданите имена в света на моторните спортове. Талантливият българин ще смени Формула 4 с Формула 3 през новия сезон, продължавайки към голямата си цел, а именно - Формула 1

На официалната страница на Формула 3 се появи обширен материал, посветен на Цолов, в който той разказва за преживяванията си досега, както и за бъдещите си планове.

През миналия сезон той доминира в испанската Формула 4, печелейки 13 от 21 старта и записвайки впечатляващите общо 18 на брой подиума.

"Чувството да направя крачката от Формула 4 към Формула 3 е невероятно. Развълнуван съм от възможността и се надявам, че ще свърша възможно най-добра работа", заявява тийнейджърът.

Младата надежда споделя, че няма време за почивка и тренира ежедневно, като извън задълженията си на пистата се опитва да прекарва и време със семейството си в родната България.

"Всичко ще бъде буквално ново за мен - например виртуалната кола за сигурност, DRS зоните, стартовата процедура, все различни неща, всичко е много по-бързо. А и от гледна точка на каране също е голяма стъпка. Няма да е лесно, защото всичките останали пилоти са сред най-добрите", добавя той.

Цолов се радва и от това, че състезанията се провеждат в същия уикенд, в който карат и "големите" от Формула 1.

"Това ще бъде невероятно, огромен опит за мен и ще се опитам да прогресирам възможно най-много", споделя Цолов.

16-годишният българин ще кара за отбора на ART Grand Prix през 2023 година, а негови съоборници ще бъдат Грегоар Сауси (Швейцария) и Кейлън Фредерик (САЩ).