Никола Цолов завърши 17-ти в първата си квалификация във Формула 3.

Българският пилот дебютира в шампионата с екипа на АРТ Гран при в първи кръг от F3 първенството е в Бахрейн, където този уикенд стартира и световният шампионат на Формула 1. Надпреварите, от които е част Цолов, са в поддържащата програма за Гран при състезанието, съобщава clubs1.bg.

В квалификацията за състезанията от Формула 3 30-те пилоти правеха по три опита с три комплекта гуми. Втората серия на Никола Цолов бе анулирана заради нарушение ограниченията на трасето. Той се бореше за 12-та позиция, защото при обърнатия грид за утрешния старт това щеше да е първо място при потеглянето. При последните излизания от АРТ пуснаха Цолов зад по-опитния му съотборник Грегоар Соуси, който записа трето време зад най-бързите в сесията Габриеле Мини и Габриел Бортолето.

Никола бе само на 0,4 сек от съотборника си, но остана 17-ти. Разликата с полпозишъна, спечелен от Мини, бе малко над 0,5 сек. Времето на Цолов бе 1:47.593, а това на Мини - 1:47.055 мин). Мини също като Цолов е част от академията на Алпин за млади таланти.

На две места пред Никола Цолов се класира синът на Хуан Пабло Монтоя, който отскоро е част от програмата на Ред Бул за млади пилоти. Бившият пилот от Формула 1 бе в Бахрейн, за да гледа карането на Себастиан.