Франки Мюниц винаги ще бъде свързван с образа на Малкълм от едноименния телевизионен сериал от началото на новия век, който и до днес е изключително популярен навсякъде по света, включително и у нас. Сега обаче актьорската кариера не е на преден план за Мюниц, вече 37-годишен и повече от две десетилетия след като изгря на голямата сцена в ролята на вундеркинда Малкълм.

Американецът никога не е крил любовта си към автомобилните спотове, като между 2007 и 2009 година дори участва в Atlantic Championship - серии, в които се карат болиди, чисто визуално подобни на тези от Формула 1, но разбира се със значително по-малка мощност.

За двата си сезона там Мюниц не записва нито една точка, но кара в общо 32 старта, което разпалва още повече любовта му към състезанията.

В последно време той дори поставя автомобилите пред актьорството, преследвайки устремено мечтата си един ден да кара в НАСКАР.

Доказателство за това е новината, че ще се включи в сериите АРКА, които са полупрофесионални и се явяват като дъщерна лига на легендарните американски състезания.

"С огромно вълниение, оптимизъм и благодарност обявявам, че се включвам от бора на "Рет Джоунс Рейсинг" за пълния сезон от сериите АРКА тази година", заяви Мюниц.

"Още от ранно детство мечтата ми е била да карам в НАСКАР един ден и бе важно да си партнирам с отбор, който има сходни с моите виждания в дългосрочен план, а също така ми предоставя възможността постепенно да се превърна както психологически, така и физически в пълноправен професионален автомобилен състезател", добавя още той.

Актьорът подчертава, че с този ход иска да покаже на сина си, че никога не е късно да песледваш мечтите си. Той ще дебютира пре февруари на "Дайтона Интернешънъл Спийдуей". По собствените му думи, ако успее да спечели състезание, това би било най-значимото постижение в живота му.

За ролята си в Малкълм Мюниц има номинации за награди "Еми" и "Златен глобус".