След пет години, в които нямахме представител на най-голямото моторно състезание, български екипаж отново ще стартира на "Рали Дакар".

През януари тази година то за първи път се проведе изцяло  на територията на Саудитска Арабия, а страната има договор за това и в следващите 4 издания.

На "Рали Дакар 2021" най-успешно представеният българин досега в състезанието Орлин Алексиев отново ще стартира. Този път - в тандем с първият български участник от изданието през  2011 г., Тодор Христов. Той има две представяния на "Рали Дакар" с ATV и едно участие като мениджър на "Bulgaria Off-Road Team".

Двамата ще стартират с UTV /Buggy Can-Am Maverick 1000, което е най-мощният модел с отлични качества за пустинята.

При първото си участие в най-престижното офроуд състезание - "Рали Дакар 2013", Орлин Алексиев стана българинът, финиширал в състезанието с автомобил (BMW X1 Proto) с най-добро класиране до момента - 17 място в класа и 61 в генералното класиране. А в онова издание конкуренцията бе от над 200 участника.

Преди участието си на ралито, Алексиев бе спечелил второ място в Балканската Офроуд Купа, както и много състезания от Националния и Източно Европейския Шампионат в Гърция и България.

Състезанието в Саудитска Арабия догодина ще бъде от 12 етапа за 13 дни, около 7500 тежки километра само в пустинята и ще бъде голямо изпитание за българския екипаж.

Въпреки че има почти година до надпреварата, двамата от екипа вече започнаха своята подготовка, като в момента се поръчва тунинг за машината и оборудване по новите изисквания на FIA - Световната автомобилна федерация.