Пилотът Хуан Мануел Кореа проговори за първи път след ужасната катастрофа, която отне живота на Антоан Юбер в състезанието от Формула 2, на 31 август.

20-годишният американец е в съзнание в клиника в Лондон, след като претърпя 17-часова операция в неделя. След интервенцията бе потвърдено, че организмът му функционира достатъчно стабилно, за да не се налага да е повече да бъде поддържан в медицинска кома.

Той има няколко гръбначни травми, фрактури в краката и ръцете, както и травми по гърба, главата... В следващите 6 до 8 седмици ще остане в болницата в британската столица, след което ще започне рехабилитация. Очаква се тя да продължи около година.

"Това е най-тежкото нещо, което съм преживявал - и физически, и психически - каза Кореа. - Разбирам, че бъдещето ми е в ръцете на хората, с които ще извършвам рехабилитацията. То е доста неясно, особено, що се отнася до пълното възстановяване на десния ми крак. Все още осъзнавам какво се случи и ми се случва...

Получих огромен брой окуражаващи съобщения, както и голяма подкрепа от хора, които дори не познавам. Благодарен съм за това."

Във фаталния ден, Юбер се завъртя на пистата с болида си, след което бе пометен от този на Кореа, който бе зад него и нямаше как да избегне удара. Случи се още във втората обиколка на състезанието на пистата "СПА" в Белгия.