С първия кръг от републиканския шампионат по Ендуро (BG-X Enduro Championship) ще се открие спортния мото-сезон 2020 г. на 28 юни.

След близо 2 месеца прекъсване заради пандемията от коронавирус, ще бъдат подновени високоадреналиновите състезания и в мотоциклетизъм на писта, мотокрос и СуперМото. Календарът бе публикуван на сайта на федерацията по мотоциклетизъм.

Стартът ще е в ендуро с надпреварата Three Mountains Hard Enduro Bansko, която ще се състои още на 27-28 юни от Мото дружина "Банско".

Регионът на Горна Малина чака своето домакинство от втория кръг от сериите, който предстои на 12 юли. След това идва ред и на емблематичния регион на Кърнаре на 26 юли. Оставаме в Долината на розите с четвъртия кръг на шампионата който ще се проведе в региона на Павел Баня в Деня на Съединението - 6 септември.

Състезателите ще посрещнат есента в Родопите на 27 септември с петия кръг на BG-X Enduro шампионата. Организацията на следващите два кръга все още е под лек въпрос, но се очаква на 11 октомври да има старт в Сопот, след което на 25 октомври да завърши сезонът в Севлиево.

Първият кръг в мотоциклетизма на писта ще се проведе на 19-ти юли в летищен комплекс "Долна Митрополия", град Плевен.

След едноседмична пауза идва уикенд в Серес, Гърция, където на 1-2 август ще бъдат дадени два старта от националния шампионат. На 11 октомври е състезанието отново е в Плевен.

И пак в Серес, като компенсация за отложения мартенски кръг, ще има два старта в уикенда на 1-2 ноември.

Финалът на шампионата и Отборната купа ще е седмица по-късно - на 8 ноември в Плевен.

Републиканското по Мотокрос стартира на 5 юли на мотополигон "Тотьо Чакъров", с. Порой, община Поморие. Седмица по-късно идва ред на мотополигон "Горна Росица" и община Севлиево, като тогава ще участват първи път в официално състезание и новите пилоти в клас МХ50.

Следва мотополигон "Ридо", град Самоков където на 26 юли ще бъде третия кръг от шампионата преди неговата мини лятна пауза. Рестартът на мотокроса в България ще бъде на новия мотополигон "Кортен" на 6 септември.

За 20 септември е заложена в календара като датата на домакинство на петия кръг, на мотополигон "Зелендол", община Благоевград. През октомври идва старт в Троян (4.10), а следващият рунд и Отборната купа ще са на 18 октомври на мотополигон "Горна Росица".

Разпределението на медалите на шампионите ще остане по традиция за мотополигон "Айтос" на 25 октомври, където състезанието съвпада с празника на града-домакин.

В дисциплината СуперМото стартът е на "Долна Митрополия", Плевен, на 19 юли.

На 30-31 август идва ред на две състезания в Осоговската планина и картинг пистата "Пауталия", след което четвъртият кръг ще е в Драма, Гърция.

Следват два есенни кръга в Плевен на 11 октомври и 08 ноември, с което сезонът завършва.