Тежък инцидент беляза свободните тренировки и първите квалификации за Гран при на Португалия в петък, преди в неделя да бъде даден старт на първото състезание за сезона в Moto GP.

Пол Еспаргаро от тима на Пол Еспаргаро "GASGAS Factory Racing" излетя от завой и направи ужасяващо падане, превъртайки се многократно през чакъла, та чак до огражденията. Ударът изглеждаше зловещ и имаше страх за това колко сериозни са травмите на испанеца.

Информациите от тази сутрин са, че Еспаргаро е в болница във Фаро, като има перфорация на бял дроб, счупена челюст и фрактура на прешлен. Вероятно има и още фрактури по краката, които към момента са напълно обездвижени от лекарите. Контактен е, като няма опасения за живота му.

ВИЖТЕ КАТАСТРОФАТА И ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ОТ ПЕТЪК В АЛГАРВЕ>>>

Едва ли обаче ще го видим скоро на пистата.

Брат му Алеш Еспаргаро, един от асовете в колоната на Moto GP, даде девето време преди квалификацията днес.

Също катастрофа в края струва място в топ 10 на шесткратния шампион Марк Маркес, който сякаш е орисан да започва сезоните с инцидент. Но поне е здрав, отърва се само с охлузвания по ръцете и гърба.

Най-бърз бе австралиецът Джак Милър (KTM), който успя да направи рекордна обиколка в историята на трасето - 1:37.746 минути. В типичен стил "над нещата", Джак се засмя, че няма никаква идея как е станало това, защото в последните месеци основно си е почивал в родината, пиейки биричка.

"Но явно през това време момчетата от отбора - механици и технически спецове, са бачкали яко. Машината е страшно бърза", каза Милър след рекордната си обиколка.

В събота от 15 ч е квалификацията, а в 16:55 ч е нововъвеният спринтов старт, който също дава точки. Състезанието за Гран при на Португалия е в неделя от 14:50 ч.

Всички тренировки, квалификации, спринтовият старт и състезанията в Moto 3, Moto 2 и Moto GP можете да гледате пряко по MAX Sport 2 HD.