В Мюнхен Кличко победи Чисора и по този начин запази световната си титла в категория свръхтежка, версия WBC. Преди да излязат на ринга, докато минаваха на кантара, Чисора заби на украинеца плесница.

По-късно, на пресконференцията след мача, британецът оплю братята Кличко, а за похлупак се сби със сънародника си Дейвид Хей, победен на ринга миналата година от по-малкия брат Владимир.

В побоя травма получи треньорът на Хей - Адам Бут. Полицията в Мюнхен дори арестува Чисора и Хей за нарушаване на обществения ред, но по-късно ги пусна. Сега обаче Чисора очевидно е размислил за поведението си.

"Най-лошото в цялата история е, че подведох семейството си, отбора си, спонсорите си. Подиграх се с любимия спорт - бокса. Всичко, което направих преди и след мача срещу Виталий, беше глупост и проява на непрофесионализъм от моя страна. Искам да се извиня на всички тези хора за стореното от мен", се казва в официално изявление, пуснато от Чисора, предаде БГНЕС. 

Според някои обаче, поведението на британеца - от начало докрай - е било сценарий с цел пиар. Други отиват още по-далеч, като твърдят, че плесницата е била идея на самия Кличко.