Американската и световна антидопингова агенция отнеха не само седемте му титли от "Тур дьо Франс", но и ореола му на легенда.

Така, след като пребори коварен рак на тестисите с разсейки в белия дроб и дори в мозъка, през главата на Ланс се завъртели мисли за самоубийство.

Според вестник "Интернешънъл Хералд Трибюн" Армстронг е изпаднал в свирепа депресия. "Железния" тексасец не се впечатлявал толкова от отнетите титли от Обиколката на Франция, колкото от спонсорите, които спряха кранчето на фондацията му "Livestrong".

Дни след като гръмна скандалът, Ланс загуби абсолютно всичките си финансови благодетели, като дори може да се наложи да върне 7,5 млн долара на американска застрахователна агенция, след като стана ясно, че е бил част от най-съвършената система за разпространение и употреба на забранени стимуланти.

"Ланс определено го очакват много тежки дни. Близки до бившия колоездач, който вече никога няма да се качи на велосипед в официално състезание, дори разкриха, че иска да отнеме живота си. Това би бил много тъжен край за една развенчана легенда. Сега пред него има две възможности-или да приеме наказанията си, или да се лекува в клиника за психично нестабилни", пише изданието, цитирано от ТопСпорт.