От няколко дни се говори упорито, че боксовият сблъсък за определяне на претендент на IBF ще е в родината на Адамек.

"Аз също чух за това нещо и ако стане, определено ще бъде в мой ущърб. В Полша всичко е на страната на Адамек, най-вече съдиите. Това е все едно мачът да се играе в София и той да бъде доволен. Няма как да стане", убеден е интерконтиненталният и европейски шампион в тежка категория.

Пулев призна, че не се притеснява от полската публика, която е много емоционална.

Спортист номер 1 на България за 2012 година заминава днес за Германия, където ще премине подготовката му за така важния мач, който ще се състои в края на март или началото на април. Победителят ще стане официален претендент за световната титла на Владимир Кличко във версията.

Онзи ден по-големият брат на украинеца заяви, че Кобрата няма особени шансове в евентуален мач за пояса. "Моите уважения към Пулев, но не му завиждам, ако срещне брат ми", каза 41-годишният Виталий пред TV 7, който се оттегли от бокса, за да се посвети на политическата си кариера.

"Не съм изненадан от думите му, все пак става дума за брат му. Какво друго да каже - вашият Кубрат ще пребие Владимир?", пошегува се българинът.

Повечето от коментарите в специализираните сайтове са в полза на 31-годишния софиянец, който има 17 победи на профиринга. Според специалистите Пулев е по-стойностният състезател и успехът му над Адамек е почти сигурен. Други обаче са убедени, че ако мачът е в Полша, Кобрата ще трябва да бъде повече от убедителен.

"В мачовете си досега българинът дава толкова, колкото да спечели. Тук обаче ще трябва да поеме и малко повече риск", коментира един от най-популярните сайтове, цитирани от ТопСпорт.