Германският пилот на "Ферари" не изпусна нито за миг контрола върху състезанието, след като стартира първи. Конкурентът му и настоящ световен шампион - Люис Хамилтън ("Мерцедес"), бе едва девети на стартовата решетка, но проправи пътя си до върха и завърши трети.

Втори остана Валтери Ботас, съотборникът на Хамилтън, който дори в последните 3-4 обиколки натисна зад Фетел и опита да го изпревари. "Ферари" отпразнува победата, но тя бе помрачена от инцидент с Кими Райконен, втория пилот на Скудерията.

Финландецът потегли от бокса преди сигнала, че и четирите му гуми са сменени, като мина през крака на механик. Той веднага бе откаран в болница, а Кими бе принуден да се откаже, тъй като рязкото спиране след случая предизвика проблем в болида му.

Пилотите на "Ред Бул" Даниел Рикардо и Макс Верстапен отпаднаха и третият от водещите тимове в колоната не взе нито точка от Бахрейн.

Пиер Гасли с "Торо Росо-Хонда" бе приятната изненада с четвъртото си място, като вече има 12 точки от първите два старта за сезона.

Фетел води с пълен актив от 50 т., Хамилтън има 33, а Ботас е трети с 22 точки.