MAX Sport 2 ще излъчи най-значимото събитие в американския професионален спорт - финала на NFL - Super Bowl LVIII, между отборите на Сан Франциско Фортинайнърс и Канзас Сити Чийфс. Мачът ще се проведе на стадион "Аледжиант" в Лас Вегас, САЩ, от 1:30 часа сутринта на 12 февруари (понеделник).

Сан Франциско Фортинайнърс и Канзас Сити Чийфс се срещнаха преди четири години в Super Bowl LIV, когато победител беше отборът на Чийфс. През това време и двата тима са се променили драстично, но треньорите на двата отбора са същите - Кайл Шанахан за Фортинайнърс и Анди Рийд за Чийфс.

Това беше и първият спечелен Super Bowl за куотърбека на Канзас Сити Патрик Махоумс. Той е на път да играе своя четвърти Super Bowl в рамките на шест сезона, в които е титуляр.

Куотърбекът на Фортинайнърс Брок Пърди, междувременно, беше "Mr. Irrelevant" в драфта на Националната футболна лига в проекта през 2023 г. Въпреки това именно той помогна на Сан Франциско да стигне до мача за титлата на NFC миналата година и изведе отбора си до 58-мото издание на Super Bowl. Това са причините, поради които много анализатори и фенове сравняват двамата играчи с легендата Том Брейди.

Usher ще бъде изпълнител на полувремето на Apple Music Super Bowl LVIII Halftime Show в Лас Вегас. Осемкратният носител на награда "Грами" ще бъде голямата звезда на полувремето на шоуто за първи път в своята знаменита кариера. Момент, който самият изпълнител казва, че е чакал много дълго време, след като участваше като поддържащ изпълнител в Super Bowl XLV през 2011 г. Сред другите изпълнителни на полувремето ще бъдат Adra Day, Post Malone и Reba McEntire.

Super Bowl е определян като най-голямото еднократно спортно събитие в света. Той ще се проведе за първи път в щата Невада, като се очаква да генерира икономически ефект от над 1 милиард долара за района на Лас Вегас. "Градът на греха" регистрира най-високите хотелски цени в историята си, а цените на билетите на вторичния пазар се продават между 6000 и 50 000 долара в официалния партньор на NFL Ticketmaster .

Снимка: A1

 

 

 

Съдържание на: A1