Тайсън Фюри е феномен на боксовия ринг, а като цяло е един от най-интересните образи в целия спортен свят. "Циганския крал" е еднакво известен както с тежките си удари, довели до не един или два нокаута, така и с личната си история, която е също толкова впечатляваща, колкото и кариерата му на боксьор.

Менталното здраве е тема, набираща все повече и повече популярност в професионалния спорт, а един от пионерите, които се осмелиха да говорят повече за това, бе именно Фюри.

Той не крие, че миналото си е имал сериозни проблеми извън залата, свързани със злоупотреба с алкохол и наркотици, в следствие на които Тайсън качва изключително много килограми и признава, че е мислил за самоубийство.

Сега семейство Фюри - Тайсън и съпругата му Парис, вдигат завесата към личния си живот в документалната поредица на Netflix, озаглавена 'At Home With The Furys'.

Шампионът в тежка категория разкрива чисто човешката си страна, говори за битките с демоните си, както и за краткото си отказване от бокса през лятото на 2022 година.

Снимка: Getty images

"Имал съм много тъмни моменти, в които съм си мислел, че ще приключа в стая с меки стени и съвсем ще полудея. И съм си казвал, че няма за какво да живея повече. Но после винаги в ума ми изскачаха семейството и децата ми и така обръщах всичко в положителна насока", разказва Тайсън.

Фюри и Парис имат шест деца, като са в очакване на седмата си рожба.

206-сантиметровият гигант има 34 мача на професионалния ринг, от които е спечелил 33, а единствената среща, в която не успява да победи, е равенството срещу Дионтей Уайлдър през декември 2018-а.

"Това, което помогна на менталното ми здраве, бе поставянето на кратокрайни цели. Ключово е да тренирам и да се движа. Моментът, в който спра да тренирам, всичко отива по дяволите. Като в песента на Eagles - Hotel California. При проблемите с менталното здраве въпросът е не дали ще се влоши отново, а кога", споделя още той.

А песента, която визира, има следния текст - 'You can check out any time, but you can never leave' (б.р. - Може да освободите стаята си по всяко време, но никога не може да си тръгнете.).

Снимка: Getty images

Съпругата му Парис има основна роля в сериала, като го нарича "едно голямо 206-сантиметрово дете".

Самият боксьор пък не крие обичта и благодарността към жена си, като признаа сам, че е наясно, че без нея вероятно нямаше да бъде тук.

"Без нея щях да съм мъртъв", категоричен е Циганския крал.

Фюри и Парис се познават от времената, в които тя е на 15 години ,а той на 17. Започват да излизат година след запознанството си, а през 2008 година официално стават семейство.

"Когато слязох от ринга за последен път, наистина си мислех, че нормалния живот ще ми бъде достатъчен. Но боксът е единственото нещо, което ми дава цел. И без бокс сякаш искрата я няма. Целта в живота ми я няма", връща се той към спорта.

И за финал отчита - "Предпочитам да бъда пребиван от 10 световни шампиони, отколкото да стоя вкъщи и да работя нормална работа".