За шеста поредна година зрелищното награждаване "Нощ на шампионите" ще събере цвета на спорта ни, като церемонията ще е в неделя, 24 януари, от 18 часа.

БНТ 1 и БНТ 3 ще предават събитието, на което ще бъдат наградени 28 спортисти и личности, допринесли за спорта. Организаторите по традиция са Министерството на Младежта и Спорта и Българският Спортен Тотализатор.

Тотото ще осигури на победителите и премии от 185 000 лв., за да възнагради усилията им през изминалата 2020 г.

Тя ще бъде разпределена между излъчените шестима, определени за номер едно в отделните категории:

- Спортист № 1 на България

- Треньор № 1 на България

- Спортист с увреждания № 1 на България

- Млад спортист до 23 години № 1 на България

- Млад спортист до 18 години № 1 на България

- Млад спортист до 16 години № 1 на България

Освен номинираните в тези раздели, на награждаването ще присъстват и спортни легенди, както и фигури от миналото, останили следа и допринесли значително за развитието на спорта в България.

Те имат честта да получат най-високото отличие в тази област - "Венец на победителя", което ще бъде връчено от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Такъв приз ще получат 12 избрани имена, като сред тях има спортисти и треньори, ръководители на спортни организации и журналисти.

Носители на наградата са личности като Ивайло Маринов, Петър Лесов, Ваня Гешева, Асен Златев, Йордан Биков,, Светла Оцетова, Здравка Йорданова, единственият българин, играл в НБА - Георги Глушков и т.н.