Юсеин Болт отново заговори за кариера в друг спорт, след като остави зад себе си редорки и постижения в атлетиката, които едва ли ще бъдат надминати.

Легендата от Ямайка опита във футбола, изкара проби в тимове от Европа и Австралия, но не успя да стигне до договор като професионален играч. Макар и на 33 години, Болт още има амбиции да играе, но... вече друг вид футбол.

"Готов съм да вляза в Националната футболна лига - заяви той в интервю в САЩ. - Ако ми се обади Ню Инглънд, Том Брейди... Или Аарън Роджърс и Грийн Бей. Няма проблем да бъда рисийвър в НФЛ и да надбягвам всички за тъчдаун."

Юсеин разкри, че през 2016-а няколко отбора от лигата по американски футбол са му предложили проби, но е отказал. Тогава той още се състезаваше на пистата.

"Гледам Патриотите и Брейди, те всяка година добавят по един шампионски пръстен, невероятен отбор. Бих играл за тях!", продължи в интервюто най-бързият спринтьор в историята.

Крайният срок за сделки в НФЛ не е изтекъл и това разпали въображението на медиите зад Океана, след думите на Болт. Но реално едва ли някой отбор ще рискува с привличането му, тъй като е необходимо много повече от това да си бърз, за да играеш в нечовешките натоварвания на лигата.

Светкавицата от Ямайка обяви, че "спира с футбола" в европейския му вид и няма да прави повече опити да подпише професионален договор с някой клуб.