Новак Джокович се появи в Белград в края на календарната година и афишира добро дело.

Световният №1 в тениса и баща му Сърджан отидоха лично в Университетската клиника "Драгиша Мишович" за представянето на дарения от неговата фондация ултрамодерен скенер Canon CT. Стойността на устройството е 210 000 евро и се смята, че то ще ускори и улесни диагностицирането на пациенти с коронавирус.

Клиниката изказа огромни благодарности за дарението, а Ноле заяви:

"Епидемичната ситуация още е нестабилна, а в нашата страна здравната система е поставена на изпитание. Трябва да опитаме да ги подкрепим - кой с каквото може. Благодарности за здравните работници, които са в най-тежка ситуация в тези изминали 10 месеца, в които пандемията ни постави в необичайно положение. Дарихме този скенер и още екипировки и аксесоари на клиниката, за да помогнем в битката с болестта."

Фондацията е направила само в последните два месеца още 4 големи дарения в Сърбия - и не само в столицата. Крагуевац, Чечак, Кральево и Нови Пазар също са получили екипировка, вентилатори и други уреди за отделенията, които се борят с Covid-19.

Общата стойност се изчислява на около 350 000 евро.

Припомняме, че Джокович дари общо 1,5 милиона евро в битката със заразата още през пролетта - тогава около милион от тези пари отиде в родината му, но немалка сума бе разпределена и в болници в Северна Италия.