Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Ивендър Холифийлд призова големия си съперник от миналото Майк Тайсън да се върне на ринга, заявявайки, че е време двамата бивши шампиони да подновят съперничеството си и да уредят наследството.

Предизвикателството на Холифийлд идва, след като 54-годишният Тайсън завърши наравно срещу Рой Джоунс-младши, 51-годишен, в демонстративен мач в Лос Анджелис в събота.

Обявявайки двубоя с Джоунс-младши за "настройка" Холифийлд се подигра на Тайсън, призовавайки го да даде на света битката, която всички искат да видят.

"Няма повече оправдания. Това е мач, която трябва да се случи заради двамата", заяви Холифийлд в изявление.

"Събота вечер каза, че си готов да се биеш с мен, така че подпиши договора и се качи на ринга, Тайсън. Светът чака и сега е твой ред. Готов съм", добави Холифийлд.

57-годишният Холифийлд изигра два знаменити двубоя с 54-годишния Тайсън по време на славната си кариера, като особено запомняща се беше срещата през 1997 година, когато Тайсън отхапа част от ухото на съперника си.

"Моят екип се опита да уговори битката, но не получихме нищо друго освен оправдания. Сега виждам защо той искаше този мач преди да помисли да се бие с мен. Рой Джоунс-младши беше добър опонент на Майк, но битката с мен щеше да бъде глобално събитие и единствената битка, която някой иска да види, е битка между нас. Няма абсолютно никаква причина да не го осъществим", добави Холифийлд.