Звездата на България от боксовия ринг Кубрат Пулев се обяви против ужаса на войната в Украйна.

Той обаче заяви, че неговото мнение е малко по-различно от масовото в публичното пространство.


Той не приема поведението на украинския президент и се мотивира защо.

"Не може г-н Зеленски да седи в един фотьойл и да призовава целия свят към военни действия", каза по бТВ Пулев.

Не оправдавам действията на Владимир Путин, но малко или много вината не е само в едната страна допълни той. "Няма как да допусна да се случи нещо подобно с моя народ, ако аз съм държавен глава", заключи Пулев.

За него е недопустимо да се случват подобни неща в 21-век, но смята, че вина има и у двете страни.

"Жалко за всичко това. За мен това е недопустимо в 2022-а година да се случват подобни неща. Провал на всякакви дипломации и политики. Вина на политиците е, техен провал.

Не е допустимо толкова хубав народ като украинците да стават бежанци в 21-ви век. Може утре и ние, както си седим, да сме бежанци. Да напускаме с торбите и багажите. Това е в разрез с всякакъв човешки разум.", изрази човешкото си отношение към трагедията в Украйна боксьорът.

"За мен хората трябва да седнат и да говорят. Трябва да има разбирателство, мир. Войната е най-лошото нещо след природните бедствия. Само дипломация трябва", категоричен е спортистът.

Кубрат и Тервел Пулеви вече са на американска земя, където след около два месеца ще се боксират един след друг на гала вечер в Калифорния. На 14 май Кобрата ще се изправи срещу Андрей Федосов, а брат му - срещу Сергей Ковальов.